26 Nisan 2013 Cuma

Çiçek Bakımı




Salon bitkilerinin yerleştirirken dikkat edilmesi gereken üç nokta:
· Işık : Bir çok bitkiye güneş ışığı doğrudan verilmemelidir. Yaz aylarında kuzeye bakan cam önü uygun bir yerdir. Işığın genellikle duvardan yansıdığı yerlere yerleştirilmelidir.
· Nemlilik : İnce yapraklı bitkiler yoğun neme, daha kalın ve dolgun yapraklı bitkiler ise nem oranı daha düşük ortamlara ihtiyaç duyarlar.

· Isı : Büyüme dönemlerinde bitkinin bulunduğu ortamın ısı değişikliğine fazla uğramaması gereklidir. Soğuk havalarda bitkileri soğuğun girebileceği, cam kenarlarında ve perde arkalarında bırakmayın. Ateş ya da kalorifer yanına koymayın.

Bitkilerin bakımı ve rutin bakım için aşağıdaki aletlere ihtiyacınız olacak:
Bir bitkinin suya ihtiyacı olup olmadığını parmağınızı 2-3 cm kadar toprağa sokarak anlayabilirsiniz. Eğer kuru gelirse, ılık suyla sulayın. Yüzeyi kuru görünse bile dip tarafları nemli olabilir. Afrika menekşesi ve Siklamen gibi bitkileri üstten değil tabağına ılık su koyarak sulayın. Üstten sulama bitkilerin köklerinin çürümesine neden olur.
Ancak saksıyı su dolu kapta uzun süre bırakmamanız fazla suyu bir süre sonra boşaltmanız gerekir
Besleme Yeni dikilen bir bitki toprağında yaklaşık iki ay yetecek kadar besin deposu vardır. Yapraklı bitkiler çabuk büyüdükleri için bahar ve yaz aylarında beslenmelidir. Çiçekli bitkiler ise çiçeklenme mevsiminde ve öncesinde beslenmelidir. Ev bitkilerini sıvı besinler ile beslemek kolay ve pratiktir.
http://www.mericcicekcilik.com/index.php/cicek-bakimi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder